Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Rådgivning til alkoholikere og misbrugere.

  For mange kan det virke helt uoverskueligt at skulle finde frem til, hvad man skal gøre for at løse et alkoholproblem. Man kan føle sig helt rådvild, og det fører desværre ofte til det resultat, at man ikke får hjælp til problemet, som så i stedet vokser sig større og større. I takt med det, får det flere konsekvenser for både den der drikker og de pårørende, heriblandt familien, venner, kollegaer osv. Det kan være svært at finde vejen uden af et misbrug, og nærmest være helt umuligt hvis man er på egen hånd. Derfor er alkohol rådgivning uundværligt for mange, og er begyndelsen på en vej tilbage i livet – et liv uden alkoholmisbrug eller afhængighed. 

  Hvem kan rådgive?

  Det er naturligt, at man som pårørende til en der drikker, ønsker at hjælpe vedkommende. Men selvom en person er meget nær på den der drikker og ikke selv har et alkoholproblem, vil det næsten være umuligt at nå ind til den drikkende og hjælpe vedkommende til at ændre i deres alkoholvaner og forhold til alkohol. Ofte oplever man som pårørende, at den drikkende negligerer problemet eller helt benægter at der skulle være et problem. Måske man endda bliver mødt med vrede. På denne måder forsøger den afhængige at undgå det ubehagelige i at skulle tale om problemet. Ofte bliver svaret, ”Kan I ikke bare lade mig være i fred? Jeg skal nok finde ud af det og kan godt klare det selv.

  Det er anderledes, når den der rådgiver selv har haft alkoholproblemer tæt inde på livet. Når den der rådgiver, selv har oplevet afhængigheden og har erfaring med det, kan vedkommende dele ud af disse erfaringer og oplevelser, og kan nikke genkendende til den situation den drikkende befinder sig i. Det resulterer i, at nogle af de parader som den drikkende normalt bruger som forsvar, langsomt forsvinder. Rådgiveren vil ofte uden det store besvær, kunne gennemskue når vedkommende der drikker benægter eller bagatelliserer problemet og virkeligheden, for rådgiveren har selv været der. 

  Dyscon Alkoholbehandlinger har en rådgivningslinje, hvor der alle årets dage sidder topuddannede behandlere, der selv har kæmpet med alkoholmisbrug og afhængighed, klar til at besvare dit opkald. De kan svare på de spørgsmål, du måske sidder med og rådgive om, hvordan man finder den bedste behandling i din situation. Ring gratis på 70 20 55 01.

  Hvor finder jeg alkohol rådgivning?

  Der findes mange forskellige former for misbrugsbehandling til at løse alkoholproblemer, hvad enten man kæmper med et overforbrug, misbrug eller afhængighed. Det kan være lige fra et længerevarende ophold i 6-dages modellen til ambulante- eller døgnbehandlingsforløb. Når det kommer til alkoholbehandling, findes der ikke en standardløsning, der bare passer alle, og det er derfor ikke lige meget, hvilken behandlingsform man vælger. Det kan være svært at finde hoved og hale i alle de mange tilbud, og det derfor vigtigt at man bliver rådgivet og guidet til at finde det rette sted og den rette model til lige netop den specifikke situation man befinder sig i. 

  Hos Dyscon sidder vores behandlere klar til at hjælpe og rådgive dig, og orientere dig om de forskellige muligheder der er for behandling. Du kan ringe uanset om du selv drikker ”lidt” for meget eller er bekymret for én du holder af. Vi tilbyder desuden indledende tests, der gør det lettere at finde frem til omfanget af problemet og hvad der vil være den rigtige behandlingen form til lige netop dig eller den du er bekymret for. Du kan ringe alle årets dage. Det er helt gratis og vi sikrer 100% fortrolighed og diskretion.  

  Ring på 70 20 55 01

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.