Skip to main content
Behandlingsgaranti
Alkoholrådgivning 24-7
Individuel behandling
Anonym behandling

Alkoholrådgivning til Virksomheder

Hos Dyscon tilbyder vi gratis alkoholrådgivning til virksomheder, medarbejdere og ledelse. Vi yder derudover også alkohol- og anden misbrugsbehandling til en lang række virksomheder, både lokalt og landsdækkende. Vi har flere effektive alkoholbehandlinger og andre misbrugsbehandlinger, som er skræddersyet til erhvervslivets behov. Vi er i stand til hurtigt og effektivt at yde professionel hjælp og rådgivning, indenfor ethvert spørgsmål eller problem, der drejer sig om alkohol- eller andet misbrug på arbejdspladsen. Vi har et stort rådgivningsnetværk til rådighed, som blandt andet omfatter misbrugsbehandlere, alkologer, specialuddannede alkoholbehandlere, psykiatere, speciallæger, terapeuter, tidligere misbrugere m.fl. Misbrugsrådgivning på arbejdspladsen – herunder også alkoholrådgivning – kan opdeles i følgende tre kategorier:

 • Akut indsats
 • Forebyggende indsats
 • Viden og uddannelse

Det er vigtigt med en hurtig og akut indsats. Når en virksomhed er klædt rigtigt på og er i stand til at tilbyde en hurtig, effektiv og kompetent rådgivning til medarbejdere med misbrugsproblemer, kan der reddes liv, samt undgås både menneskelige og familiemæssige tragedier. Derudover bidrager det også til en sund økonomi, hvis virksomheden hurtigt og effektivt griber ind over for alkohol- eller andre misbrugsproblemer på arbejdspladsen. Det kan betyde at sygefravær nedbringes, raske og sunde medarbejdere forbliver mere effektive, dyre fyringer kan undgås, risiko for fejl der ellers kunne føre til tab af ordrer og kunder nedbringes, og endnu vigtigere, alkohol- eller andre rusmiddelrelaterede arbejdsulykker undgås. Desuden er arbejdsglæden og loyaliteten ofte meget stor hos en medarbejder, som er blevet hjulpet gennem en krise. Vi har mange års erfaring og har samarbejdet med alt lige fra store koncerner til små virksomheder, og har med baggrund i det, udviklet en række ydelser, der tager udgangspunkt i størst mulig social ansvarlighed, når der opstår alkohol- eller andre misbrugsproblemer hos en medarbejder i virksomheden.

Alkoholbehandling og misbrugsbehandling med høj diskretion

Hos Dyscon ved vi at det kan være yderst vigtigt at beskytte både medarbejderens og virksomhedens omdømme, når der opstår alkoholproblemer eller andre udfordringer med misbrug eller afhængighed på arbejdspladsen. Derfor arbejder vi med højeste niveau af tavshedspligt og diskretion.

EKSEMPLER PÅ EFFEKTIV AKOHOLBEHANDLING FOR MEDARBEJDERE

6-dages modellen – Danmarks mest effektive alkoholbehandling.

Som navnet indikerer, vil denne alkoholbehandling betyde for virksomheden, at man kun skal undvære medarbejderen i en uge. For medarbejderen betyder det, at beslutningen bliver mere overskuelig, sammenlignet med traditionelle alkoholbehandlinger, som typisk indebærer at man skal være fra familie, venner og job i 5-8 uger, som primærbehandlingen som oftest varer. Dyscon og 6-dages modellen samarbejder med langt de fleste sundhedsforsikringer. Bemærk at behandlingen indeholder et helt års opfølgning, som kan foregå udenfor normal arbejdstid. Opfølgningen kan også foregå online, og derfor er behandlingen også særligt egnet til udstationerede medarbejdere med alkoholproblemer.

Læs mere her om alkoholbehandling med 6-dages modellen.

Online alkoholbehandling og anden misbrugsbehandling.

Dyscon var blandt de første til at tilbyde online alkoholbehandling, også kaldet telemedicinsk misbrugsbehandling. Online behandling for misbrug, har vist sig at være yderst effektivt til travle medarbejdere, da kostbar rejse- og ventetid elimineres. Mere end 10 års målbare erfaringer, har vist at effekten ved en online behandling og en traditionel misbrugsbehandling er stort set identisk. Hos medarbejdere med stort ansvar eller meget rejseaktivitet, sikrer en online behandling ofte langt bedre mulighed for at alkoholbehandlingen kan gennemføres uden for mange afbræk eller afbud.

Konfliktfri intervention – lad en professionel tage den svære og nødvendige samtale.

Konfliktfri intervention er en særlig terapeutisk udgave af ”den svære samtale”. En af vores særligt uddannede misbrugsbehandlere, som selv har et alkoholmisbrug bag sig, bruger her egen erfaring, sammen med terapeutisk og erhvervspsykologisk indsigt. Samtalen forløber uden nogen former ydmygende konfrontation, så medarbejderen i stedet bevarer sin værdighed. På en både rolig og empatisk måde, vil medarbejderen blive forsikret om, at der er en vej ud af misbruget. En af måderne dette gøres på, er ved at terapeuten deler sin egen historie – en historie som den aktive misbruger oftest vil kunne spejle sig selv i. Med udgangspunkt i både sin egen baggrund og erfaring, samt sin uddannelse, vil terapeuten i langt de fleste tilfælde formå at skabe viljen og motivationen hos medarbejderen til forandring og behandling.

Dyscon udredning – Sikrer den rigtige alkoholbehandling.

De fleste alkoholmisbrugere benægter, at de har et reelt problem, for at gøre alt for at fastholde misbruget. Denne benægtelse er både overfor andre, men også overfor sig selv. Typisk lykkes det en misbruger at overbevise sin chef eller sine kollegaer om, at han eller hun måske slet ikke har et problem, eller i hvert fald, at de selv har styr på det, og at ikke er grund til hverken bekymring eller behandling. Og meget ofte kan det lykkes dem at holde misbruget helt skjult i en længere tid, til stor fare for misbrugeren selv, dennes familie og virksomheden. For andre er det måske tilfældet, at de kun har et midlertidigt misbrug, og altså endnu ikke har udviklet en afhængighed af alkohol eller andre rusmidler, men alligevel tvinges af virksomheden til at vælge mellem en unødvendig misbrugsbehandling eller en fyring. Selv meget erfarne misbrugsbehandlere lader sig narre en gang imellem, men med Dyscons udredning overlades denne viden ikke til tilfældigheder, men viser derimod helt klart og tydeligt, hvorledes problemet kan klares med professionel misbrugscoaching, eller om en alkohol- eller anden misbrugsbehandling er nødvendig – og i så fald hvilken.

Vi tilbyder blandt andet:

 • Alkoholrådgivning til ledere og HR.
 • Uddannelse af ledere i “den svære samtale.”
 • Afholdelse af kurser og informationsdage om alkohol- og anden form for misbrug eller afhængighed.
 • Uddannelse af misbrugsgrupper og interne misbugskonsulenter i virksomheden.
 • Hjælp til og rådgivning af ledere og medarbejdere, omkring valg af alkoholbehandling.
 • Rådgivning i forbindelse med udarbejdelse af alkohol- og rusmiddelpolitik.
 • Alkoholtest og narkotest.
 • Alkoholcoaching.

Dette er kun et udsnit af den rådgivning som vi kan tilbyde dig og din virksomhed. Har du eller din virksomhed brug for råd og vejledning omkring misbrug og afhængighed, så kontakt os i dag. For hurtig og effektiv indsats, Ring 70 20 55 01 eller skriv.

Du er naturligvis også velkommen til at benytte vores anonyme og gratis alkoholrådgivning. Vores professionelt uddannede alkoholrådgivere og behandlere, sidder klar til at besvare dit opkald. Udover misbrugsproblemer og afhængighed, er vi desuden kvalificerede til at løse en lang række andre personaleudfordringer i virksomheden.

Har du et alkoholproblem?

Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.