Skip to main content
Behandlingsgaranti
Alkoholrådgivning 24-7
Individuel behandling
Anonym behandling
Behandlingsgaranti
Alkoholrådgivning 24-7
Individuel behandling
Anonym behandling

Lær at drikke med måde

I over 10 år har vi hos Dyscon Alkoholbehandlinger tilbudt behandlingen, ”Lær at drikke med måde”.

Gennem denne alkoholbehandling har vi hjulpet hundredvis af danskere. Danskere som før havde et skadeligt overforbrug af alkohol, men som gennem denne behandling har lært at kontrollere hvor meget de drikker, og har genvundet et afbalanceret alkoholforbrug.

Vigtigt: Det er vigtigt at understrege, at ikke alle med et skadeligt overforbrug af alkohol, kan lære at drikke med måde.

Hvis du allerede har udviklet alkoholafhængighed, vil du ikke kunne genvinde et afbalanceret forhold til alkohol og dermed lære at kontrollere dit alkoholforbrug. I stedet vil en alkoholbehandling, der er baseret på afholdenhed være det rigtige for dig.

Her tilbyder vi bl.a. alkoholbehandlingen 6-dages modellen. En højintensiv og bevist effektiv alkoholbehandling, hvor du kun behøver af være væk hjemmefra i 6-dage. Herefter vil der være et helt års opfølgning i samarbejde med din tildelte alkoholbehandler.

Læs mere om 6-dages modellen her.

Læs også artiklerne:

”Hvad er alkoholafhængighed?”

”Hvordan vælger jeg den rigtige alkoholbehandling?”

 

Hvem kan lære at drikke med måde?

Drikker du ”lidt” for meget? Eller er du pårørende til en med et skadeligt forbrug af alkohol? Så er der hjælp at hente! Rigtig mange af dem som kæmper med et alkoholproblem, kan lære at drikke socialansvarligt igen og genvinde et kontrolleret drikkemønster. Men det er vigtigt at søge hjælp nu, før end at et overforbrug udvikler sig til en alkoholafhængighed, det man også kalder alkoholisme. For én med alkoholafhængighed vil det være umuligt at lære at drikke med måde. Det er derfor vigtigt at du eller den du er bekymret for, kommer i alkoholbehandling før problemet tager fart og udvikler sig.

Læs her om forskellige former for alkoholmisbrug

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Kan jeg lære at drikke med måde?

  Det kan være at du allerede har stillet dig selv spørgsmålet, ”Kan jeg lære at kontrollere mit alkoholforbrug?

  Hvis du stiller dig selv det spørgsmål, fordi du oprigtigt er i tvivl, er det typisk et godt tegn. Som regel vil  er én der er afhængig af alkoholen godt klar over, at det ikke er muligt for vedkommende at lære at kontrollere deres alkoholforbrug, Én med et misbrug eller overforbrug der endnu ikke har udviklet sig til afhængighed, kan derimod sagtens være i tvivl, og tvivlen kan derfor være et tegn på, at du har mulighed for at lære at kontrollere dit alkoholforbrug og lære at drikke med måde.

  Men det er vigtigt at du ikke trækker tiden ud og venter unødigt. Udsæt ikke din beslutning om alkoholbehandling, men søg i stedet professionel hjælp nu.

  Drikker du ”lidt” for meget eller er du pårørende? Så kan vi hjælpe dig. Kontakt os nu for professionel rådgivning. Vi sidder klar til at hjælp dig med at vælge den rette alkoholbehandling til dig selv eller den du holder af.

  Ring til os på 70 20 55 01 eller udfyld kontaktformularen nederst på siden, så ringer vi dig op til en uforpligtende samtale.

  Hvorfor kan jeg ikke bare stoppe mit alkoholforbrug selv?

  Alle der søger professionel hjælp eller alkoholbehandling, har det til fælles, at de alle gang på gang har forsøgt at kontrollere deres forbrug og ændre deres drikkevaner. Dog mere eller mindre altid med det samme resultat. Det lykkes at opnå en ”god” periode for en kort tid, men før eller siden er man tilbage til det samme forbrug, eller måske endda større.

  Man kan ikke løse et problem med den samme tankegang der skabte det. 

  Der er behov for en tankeforandring i forhold til alkohol, og kun gennem professionel hjælp og behandling kan denne nødvendige tankeforandring skabes.

  Det er derfor vigtigt, at du eller den du holder af, søger professionel hjælp nu i stedet for forgæves at forsøge igen og igen selv.

  Hvorfor drikker jeg for meget?

  Som regel kan overforbrug, misbrug og afhængighed deles op i 3 kategorier.

  1. Den som drikker på grund af indre omstændigheder.

  For nogle kan alkoholen være en hjælp til at flygte fra sig selv. En hjælp til at undgå eller flygte fra ubehagelige tanker og følelser. Den drikkende oplever at alkoholen hjælper vedkommende til at komme igennem hverdagen. Alkoholen giver måske en personlighedsforandring, som for den drikkende kan føles nødvendig og positiv for at klare sig gennem dagene. Man har en oplevelse af, at alkoholen giver et større selvværd, og bare tanken om at skulle leve uden alkohol er ubærlig, for uden en ”lille” promille, føler den drikkende sig aldrig som et helt menneske.

  Hvis du kan nikke genkende til ovenstående, har du med stor sandsynlighed udviklet alkoholafhængighed. I det tilfælde vil ”Lær at drikke med måde” ikke være den mest hensigtsmæssige alkoholbehandling for dig. Det rigtige for dig, vil være en alkoholbehandling der er baseret på afholdenhed.

  Det kan eksempelvis være 6-dages modellen. En alkoholbehandling hvor du kun behøver at være hjemmefra i 6 dages intensiv behandling, hvorefter der følger et helt års opfølgning. Vi har hjulpet hundredvis af mennesker der kan genkende sig selv i ovenstående situation, hvor 6-dages modellen har bevist sig utrolig effektiv.

  Læs mere om 6-dages modellen her.

  1. Den som drikker på grund af ydre omstændigheder.

  De ydre omstændigheder kan som regel være stress eller smerter man ønsker at dæmpe. Den drikkende oplever måske en midlertidig ro eller afkobling fra de ydre omstændigheder, der ellers kan være til stor frustration for vedkommende.

  Mange der befinder sig i denne situation, tænker måske kun meget lidt eller slet ikke på alkohol i løbet af hverdagen. Det er først når hverdagens gøremål er ovre, at den drikkende føler at der er brug for en ”lille belønning” som en velfortjent afkobling efter dagens indsats.

  Det er dog her, at én ”lille belønning” hurtigt kan udvikle sig til flere, hvorved et skadeligt overforbrug eller alkoholmisbrug opstår.

  Mange der drikker på grund af ydre omstændigheder og som kan relatere til ovenstående, kan have stor gavn af behandlingen ”Lær at drikke med måde”, for at lære de redskaber der skal til for igen at kunne kontrollere sit forbrug af alkohol.

  1. Den som bruger alkoholen til selvmedicinering på grund af psykiske udfordringer eller diagnoser.

  Her vil en professionel alkoholbehandling som udgangspunkt altid blive tilrettelagt sammen med en læge eller psykiater. Det kan være at vedkommende mangler en korrekt eller bedre medicinering. Det vil derfor være hensigtsmæssigt at se på, hvorvidt dette er tilfældet. Når vedkommende oplever at få en korrekt eller bedre medicinering, kan det gøre trangen og behovet for alkohol mindre.

  I denne kategori vil der ofte være flere behandlingsmuligheder at se på. For nogle kan ”Lær at drikke med måde” give dem muligheden for igen at få et kontrolleret alkoholforbrug. For andre kan alkoholen dog være en medårsag til de psykiske udfordringer vedkommende kæmper med, og det vil derfor være bedre at vælge en alkoholbehandling baseret på afholdenhed.

  Er du i tvivl om, hvad der vil være den bedste alkoholbehandling til dig selv eller én du holder af? Vores topuddannede behandlere sidder klar til at hjælpe og vejlede dig. Kontakt vores gratis alkoholrådgivning på 70 20 55 01. Vi garanterer diskretion og fortrolighed.

  Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

  100% fortrolighed & diskretion

   Hvordan er jeg sikker på om ”Lær at drikke med måde”, er den rette alkoholbehandling for mig?

   At vælge den rette alkoholbehandling kan virke uoverskueligt, og det er meget almindeligt at være i tvivl om, hvad der vil være den rette behandling for én selv. Men hvis du er i tvivl om, hvad der er den rette behandling for dig selv eller én du holder af, så sidder vi klar til at hjælpe dig.

   Hos Dyscon vil vi altid tilbyde dig en indledende samtale. Her vil en behandler sammen med dig finde frem til omfanget af dit alkoholproblem. Dette sker bl.a. ved hjælp af en eller flere test, der også tydeligt viser, hvilken alkoholbehandlingen der vil være den rette i lige netop din situation.

   Viser en test, at ”Lær at drikke med måde” ikke er den rette behandling for dig, vil du i stedet få tilbudt en af Dyscons andre effektive alkoholbehandlinger, så vi kan sikre, at du får den rette behandling til dig og derved også opnår et godt og varigt resultat.

    

   Er der evidens for, at ”Lær at drikke med måde”-behandlingen virker?

   Ja. Alle alkoholbehandlinger hos Dyscon er evidensbaserede. For at holde vores behandlinger up-to-date, holder vi fortsat øje med hvad den nyeste forskning viser i både ind- og udland.

   Men endnu vigtigere, måler og holder vi øje med vores egne resultater. Vi har hjulpet tusindvis af familier, der efter at have fået hjælp har fået et gladere og lykkeligere liv og familieliv. Vi garanterer, at vi også kan hjælpe dig.

   Hvad siger vores klienter?

   ”Jeg blev ved med at bilde mig selv ind, at jeg naturligvis ikke havde et problem med alkohol, for jeg drak jo kun alkohol i weekenderne. At de fleste weekender så startede onsdag og sluttede søndag, var jo bare fordi, jeg er lidt af en levemand. 

   Men da jeg for alvor begyndte at tælle, hvor mange genstande det blev til på en almindelig uge, blev jeg temmelig overrasket. Jeg var klar over, at jeg var nødt til at gøre noget.

   I godt og vel 2 år, forsøgte jeg selv at ændre mine vaner. 2-3 gange gik det godt i en måneds tid, men så faldt jeg tilbage i det gamle hyggemønster.

   Nu er der gået 9 måneder, hvor jeg har kontrolleret alkoholen, og ikke omvendt. Jeg har som sidegevinst tabt 14kg og styrket mit parforhold.” – Niels, Investeringsrådgiver

   ”Jeg har virkelig fået meget ud af vores samtaler. Jeg har fået løst mit problem og har genvundet troen på, at jeg kan styre det med alkoholen. – Pernille

   ”Da Claus døde begyndte jeg at slå ensomheden ihjel med hvidvin. Havde jeg ikke fået hjælp, så tror jeg, at jeg var endt som alkoholiker. Nu drikker jeg kun alkohol ved særlige lejligheder. – Bodil, pensionist

   ”Stor tak til Dyscon og dig Torben, for alle de gode samtaler. Vi føler os både sundere og friskere. Kan stadig godt savne den daglige flaske rødvin (eller to), men nu holder vi det til weekenderne. – Anonymt par

   ”Jeg er virkelig overrasket over, hvor mange der kan lære at drikke med måde. Jeg ville ønske jeg havde haft den viden for 10-20 år siden. Jeg er sikker på, at jeg har indskrevet klienter til Minnesotabehandling som ikke var alkoholikere, og derfor kunne have lært at drikke med måde. – Allan, Alkoholbehandler

   ”Kære Torben

   Jeg bekræfter at jeg d.d. har meddelt dig, at jeg efter et meget tilfredsstillende forløb, har besluttet, at jeg ikke mere behøver din bistand.

   Jeg kan ikke tilbageholde en bemærkning om, at jeg har været ekstremt tilfreds med din tilgang til min situation, din faglige viden er i top, og du er et gennemsympatisk menneske.

   Jeg afslutter derfor forløbet ud fra den betragtning, at du har tilført mig så megen viden og indsigt, at jeg er sikker på, at jeg fremover vil have helt styr på mit forbrug af vin, m.m.

   Jeg bekræfter samtidigt, at du gerne må bruge mine bemærkninger, i anonymiseret form, i forhold til andre mulige klienter. – Anonym Klient

   ”Superfedt. For mig har det være lige så meget personlig udvikling, som alkoholbehandling. – Anonym, Elitesportsudøver

    

   Hos Dyscon har vi hjulpet tusindvis af danskere der havde et problematisk forbrug af alkohol. Vi kan også hjælp dig, hvis du selv eller én du holder af, drikker lidt for meget. Ring til os på 70 20 55 01 til en uforpligtende samtale. Vi besvarer opkald alle årets dage.

   Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

   100% fortrolighed & diskretion

    Har du et alkoholproblem?

    Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

     Skal vi ringe dig op?

     Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

     Gratis og 100% fortrolig.