Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Har du brug for hjælp til et alkoholmisbrug eller -afhængighed? Eller er du pårørende til én der drikker for meget og er bekymret for vedkommende? Så læs videre her. Denne artikel vil bl.a. komme ind på hvornår man har brug for alkoholafvænning og hvordan man finder den rette alkoholbehandling. 

  Hvornår har man brug for alkoholafvænning?

  Hvis man har et alkoholmisbrug, kan det være svært at indse, hvornår man har brug for alkoholafvænning. Mange med et skadeligt overforbrug af alkohol, negligerer deres problem eller benægter helt at have et problem, og afviser samtidig at have brug for nogen form for professionel hjælp. Dette er ikke så overraskende, da benægtelse er en del af den sygdom der kaldes alkoholisme. Det vil sige en person der har udviklet en afhængighed af alkohol, både fysisk og psykisk. 

  Konsekvenserne af alkoholmisbruget kan være nok så tydelige for den drikkendes omgivelser, men selv når pårørende påpeger problemet og forsøger at gøre det klart, at misbruget har taget overhånd og er løbet løbsk, vil den drikkende benægte både omfanget af drikkeriet og de problemer som det medfører. Både over for sig selv og over for omverden. For de pårørende fører det ofte til stor frustration. Man kan føle, at man konstant har diskussioner der slider på ens egne kræfter og på forholdet til den drikkende. Det kan føles som en umulig kamp at skulle trænge ind til den drikkende, og få vedkommende til at se, at der er behov for professionel hjælp og behandling. 

  Hvordan kommer man i alkoholafvænning? 

  Når man først har udviklet alkoholafhængighed, er det vigtigt at søge professionel rådgivning og hjælp hurtigst muligt. Den drikkende vil ofte forsøge at overbevise de pårørende om, at han eller hun ikke har behov for hjælp, og at hvis de bare får lidt mere tid, kan de sagtens stoppe selv. 

  Men det kan ikke lade sig gøre. Man kan ikke løse et problem med den samme tankegang, som skabte det. Der er brug for professionel alkoholbehandling for at kunne skabe den tankeforandring, der er nødvendig for at opnå en varig løsning på problemet.

  Når den drikkende bliver konfronteret med situationen, vil han eller hun måske forsøge at stoppe drikkeriet selv. Det kan være ved hjælp af Antabus eller som følge at en nyopstået viljestyrke som resultat af frygten for eventuelle konsekvenser. Det kan være at det lykkes den drikkende at stoppe sit forbrug af alkohol i en kort periode, men ingen af de to nævnte forsøg på løsninger vil holde i længden. Før eller siden vil vedkommende være tilbage til samme forbrug som før, måske endda større. 

  Antabus er ikke en alkoholbehandling eller en holdbar alkoholafvænning. Det kan sagtens være, at Antabus hjælper den drikkende til at kunne sætte proppen i flaksen i en kort periode, men det er ikke en permanent løsning på problemet, og vil før eller siden svigte. Det er kun et spørgsmål om tid, hvornår drikkeriet og alkoholmisbruget begynder igen, hvis ikke den drikkende får professionel hjælp og kommer i alkoholbehandling. 

  Du kan læse mere om Antabus her:

  Antabus er ikke en holdbar alkoholafvænning.

  Antabus er ikke alkoholbehandling.

  Det kan være den drikkende lover, ”denne gang får jeg styr på det”, men ligeledes er det uholdbart. Lige nu er den drikkende måske virkelig overbevist om, at han eller hun sagtens kan klare problemet selv. Men når man kæmper med alkoholafhængighed, er viljestyrke ikke nok til at løse problemet på længere sigt. 

  En ubehandlet alkoholafhængighed er som en tikkende bombe. Ingen ved hvornår det eksploderer, men alle er klar over, at det kommer til at ske på et eller andet tidspunkt. Når det sker, går det ikke kun udover den drikkende selv, men det har desværre også konsekvenser for de pårørende og omgivelserne. Det kan være det går udover arbejdet og venskaber. Og næsten altid er der en familie der ser til, som bliver ramt og endnu engang føler smerten ved den drikkendes svigt.

  Det er vigtigt at være klar over, at det er ikke fordi den drikkende ønsker at svigte, men at det er en del af sygdommen og afhængighedens natur. Det er ikke med god samvittighed, at den drikkende ikke holder sit løfte. Udover den skuffelse familien og de pårørende oplever hver gang det mislykkes for den drikkende, bliver den drikkende selv også ramt at skyld og skam. Desværre fører det ofte til, at vedkommende bruger alkohol som en flugt fra de følelser og problemet udvikler sig. 

  Lad være med at udsætte beslutningen om professionel hjælp. Det er der ingen grund til. Som vi allerede har været inde på, er det nødvendigt at opsøge professionel rådgivning og behandling for at løse problemet. Jo længere tid beslutningen udsættes, desto større bliver smerten.

  Gør noget nu! Dyscon Alkoholbehandlinger har hjulpet tusindvis af familier og enkeltpersoner med at opnå et godt og lykkeligt liv uden alkohol. Vi vil også gerne hjælpe dig.

  Uanset om du selv drikker ”lidt” for meget eller om du er pårørende, kan du ringe til vores gratis alkoholrådgivning alle årets dage på 70 20 55 01.

  Vi garanterer altid 100 % fortrolighed og diskretion.

  Hvad er forskellen på alkoholafvænning og alkoholbehandling?

  Det kan skabe forvirring, at nogen taler om alkoholbehandling og andre taler om alkoholafvænning. Hvad er forskellen på de to?

  I bund og grund er der tale om det samme, men når nogle behandlingssteder kalder deres alkoholbehandling for alkoholafvænning, er det som regel fordi deres behandling henvender sig til alkoholafhængige. Det vil sige en person der har udviklet en fysisk eller psykisk afhængighed af alkohol, det man også kalder alkoholisme.

  Hos Dyscon har vi flere former for behandling, uanset om du er alkoholafhængig eller endnu ikke har udviklet afhængighed, men erkender at have et problematisk forbrug eller misbrug af alkohol. Uanset hvad, kan vi hjælpe dig. 

  Ring til os på 70 20 55 01 for at høre mere om, hvilke behandlingsformer vi tilbyder.

  Er du i tvivl om, hvilken kategori du tilhører? Eller er du pårørende til én med et alkoholproblem og er i tvivl? Så kan vores topuddannede alkoholbehandlere hjælpe dig. De sidder klar til at rådgive og vejlede, så du får den rette behandling til din situation. Vi har grundige og professionelle tests, så vi sammen kan finde frem til, hvad der vil være den rigtige behandlingsform til dig eller en du holder af. 

  Ring for en uforpligtende samtale og gratis professionel test på 70 20 55 01.

  Uanset hvilken kategori du hører til, er det vigtigt at du ikke udsætter beslutningen om at gøre noget, men gør noget ved det nu.

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.