Skip to main content
Alkoholmisbrug Hjælp!

Alkoholmisbrug hjælp

By 4 August, 2021No Comments

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Når en person har et alkoholmisbrug, løser problemet sig ikke bare af sig selv eller forsvinder uden man gør noget ved det. Der er behov for hjælp. Tværtimod vil misbruget som regel langsomt vokse, og det samme vil konsekvenserne. For at komme problemet til livs, skal der professionel hjælp og rådgivning til.

  Hjælp dig selv!

  Hvis du har udviklet et misbrug af alkohol, er det ikke ualmindeligt at være i tvivl om, hvor alvorligt dit problem er. I Danmark er alkohol en del af vores kultur og noget vi nyder, når vi skal hygge os, når vi har noget at fejre, når vi skal slappe af eller når vi vil føle os frie. Det er der ikke noget galt i. Så ikke al forbrug af alkohol er et misbrug. Men det kan alligevel være svært at se, hvor går grænsen. 

  Sundhedsstyrelsen skriver følgende vedrørende indtagelse af alkohol:

  • Intet alkoholforbrug er risikofrit for dit helbred.

  • Du har en lav risiko for at blive syg på grund af alkohol ved et forbrug på 7 genstande om ugen for kvinder og 14 genstande om ugen for mænd.

  • Du har en høj risiko for at blive syg på grund af alkohol hvis du drikker mere end 14 genstande om ugen for kvinder og 21 genstande om ugen for for mænd.

  • Stop før 5 genstande ved samme lejlighed.

  Har jeg et alkoholmisbrug?

  Mange der drikker alkohol i hverdagen, drikker mere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Betyder det så, at man har et alkoholmisbrug? Det betyder i hvert fald, at du har risiko for at have et skadeligt forbrug af alkohol. Det er vigtigt at nævne, at et alkoholmisbrug er ikke det samme som alkoholafhængighed eller ensbetydende med at man er blevet afhængig. Men hvis man over en længere periode har haft et alkoholmisbrug, er der en fare for at udvikle alkoholafhængighed. 2 ud af 20 mennesker der har et alkoholmisbrug, udvikler alkoholafhængighed. Det er derfor vigtigt at være påpasselig og tage et kig på, om dit forbrug af alkohol har udviklet sig. Det er ikke muligt at vide, om man tilhører lige den gruppe af mennesker der ender med at udvikle afhængighed. Hvis du tillader dig selv at fortsætte med et overforbrug eller vedvarende misbrug af alkohol, er det lidt som at spille russisk roulette. Du ved ikke selv, om du er i risikogruppen for at udvikle alkoholafhængighed og det lige rammer dig.

  Hjælp til at finde ud af, om du har et alkoholmisbrug eller en alkoholafhængighed. 

  Hvordan du bedst løser et alkoholproblem, afhænger af problemets omfang. Det har desuden meget at sige, om der er opstået kemisk afhængighed af alkohol eller ej. Professionel hjælp og eventuel behandling vil være tilpasset det. Hos Dyscon Misbrugsbehandlinger har vi hjulpet tusindvis af enkeltpersoner og familier med at finde en vej ud af alkoholproblemer. Dette gør vi blandt andet gennem terapeutiske samtaler, der sætter styr på de tanker, der leder frem til alkoholen. 

  Vi kan hjælpe dig, uanset om du ønsker at lære at drikke med måde, eller om dit ønske er helt at stoppe med at drikke, for at leve et liv afholdende fra alkohol. 

  Vores kompetente alkoholbehandlere besvarer opkald alle årets dage, og vil meget gerne tage en snak med dig om, hvad der vil være den bedste mulighed for dig. Du er også meget velkommen til at ringe, hvis du er pårørende til en der drikker for meget, så vil vi hjælpe og rådgive dig til, hvordan du bedst griber situationen an og kan hjælpe den du holder af.

  Ring til helt uforpligtende til vores gratis rådgivningslinje på 70 20 55 01

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.