Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Der er mange der tror, at Antabus vil kunne kurere eller hjælpe dem til at komme ud af deres alkoholafhængighed. Desværre er det ikke tilfældet. Denne artikel kommer ind på, hvordan Antabus alligevel kan være en hjælp når man skal ud af en alkoholafhængighed, selvom det ikke kurerer den. Læs videre her.

  Antabus er ikke en varig og holdbar løsning for alkoholafhængighed. 

  Rigtig mange af de klinter der kommer i alkoholbehandling hos os, har allerede søgt hjælp gennem egen læge, hvor de har fået udskrevet Antabus til behandling. Til alle stores skuffelse – både deres egen og de pårørendes – var det desværre kun en kortvarig løsning, før problemet genopstod. Hvordan kan det være?

  Det korte svar er, at Antabus ikke kan kurere alkoholafhængighed. Der er behov for en tankeforandring for at opnå en holdbar og varig løsning. Denne nødvendige tankeforandring kan kun dannes gennem professionel og effektiv alkoholbehandling. Hvis en der er afhængig af alkohol ikke kommer i professionel alkoholbehandling, vil vedkommende altid ende i samme eller et større drikkemønster igen før eller siden. 

  Det blev i mange år oplyst på indlægssedlerne i Antabus, at Antabus alene ikke kan behandle afhængighed, men skal gives sammen med psykosocial behandling for at nå et varigt resultat. Desværre er dette ikke længere tilfældet. I dag har producenten valgt at fjerne denne vigtige information fra indlægssedlerne, og det fører til stor skuffelse hos mange, der ellers tror, at Antabus vil behandle afhængigheden på sigt. 

  Betyder det, at Antabus er ubrugeligt for alkoholafhængighed?

  Nej. Antabus kan stadig være til hjælp. Der er flere som kan have det svært eller se det som værende helt umuligt, at skulle stoppe med at drikke efter at have drukket store mængder alkohol gennem en længere periode.

  I disse tilfælde, kan Antabus være et godt afrusningsmiddel og kan hjælpe vedkommende til at holde fast i beslutningen om at sætte proppen i flasken og få lagt alkoholen på hylden. Men det er ikke nok i sig selv. Det er vigtigt, at man med det samme følger op på afrusningen med en professionel og effektiv alkoholbehandling, for at opnå den nødvendige tankeforandring. Kun når det sker, vil Antabus have en gavnlig og langtidsholdbar effekt, og den drikkende kan opnå en varig løsning på sit problem. 

  Dyscon tilbyder flere forskellige misbrugsbehandlinger, hvor der skabes den nødvendige tankeforandring. Læs mere om de forskellige behandlinger her. (link til hovedmenuen ”alkoholbehandlinger”)

  Har du brug for hjælp til at komme ud af et alkoholmisbrug eller en alkoholafhængighed? Eller er du pårørende til en der drikker for meget? Så kan vi hjælpe dig. Vores gratis rådgivningslinje er åben alle årets dage. Her er vores kompetente alkoholbehandlere klar til at rådgive og hjælpe dig. Ring på 70 20 55 01.

  Her kan du læse mere om Antabus:

  Antabus er ikke alkoholbehandling

  Antabus er ikke alkoholafvænning

  Sidder du med flere spørgsmål til Antabus eller behandling af alkoholafhængighed, er du også meget velkommen til at ringe til os. Så vil vores alkoholbehandlere besvare dine spørgsmål. Ring på 70 20 55 01.

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.