Skip to main content

Gratis alkoholrådgivning – 70 20 55 01

100% fortrolighed & diskretion

  Jeg har et alkoholproblem og har brug for hjælp. Hvordan kommer jeg i misbrugsbehandling? Hjælper det overhovedet at komme i alkoholbehandling? Hvilken behandling skal jeg i min situation? Dette er alt sammen spørgsmål, som vi regelmæssigt får på vores rådgivningslinje. Og alt dette kan du få svar på i denne artikel.

  Hvordan kommer man i misbrugsbehandling?

  For at opnå et godt resultat, et det vigtigt at du vælger et godt og professionelt behandlingssted og -team, som du har tillid til. Noget af det vigtigste for et godt resultat er, at der er tillid mellem dig og din behandler, og vi anbefaler derfor, at du får mulighed for at tale med den alkoholbehandler, der skal stå for din behandling, inden misbrugsbehandlingen begynder, så du kan mærke kemien. 

  Når det kommer til misbrugsbehandling, findes der ikke en “one size fits all”. Det er derfor vigtigt at kende sine muligheder, hvis du selv eller én du holder af kæmper med et alkoholproblem og har brug for professionel hjælp og behandling. Dit valg af misbrugsbehandling er bestemt ikke lige meget. 

  Mange behandlingssteder arbejder kun med én form for alkoholbehandling – behandling af alkoholafhængighed eller det der også er kendt som alkoholisme. Hvis man er alkoholiker og har udviklet afhængighed af alkohol, vil sådan en behandling selvfølgelig give mening og kan være god nok. Men det er vigtigt at skelne mellem typer af alkoholmisbrug. Mange har et alkoholmisbrug, men har ikke udviklet alkoholafhængighed, hvorfor det vil være optimalt at finde en anden behandlingsform tilpasset lige præcis det. 

  Ifølge Sundhedsstyrelsen er der cirka 585.000 danskere som har et alkoholmisbrug, men kun cirka 140.000 er rent faktisk afhængige af alkohol. Der er altså mange som har et skadeligt overforbrug af alkohol og har brug for hjælp, men som ikke er alkoholafhængige, og i de tilfælde er der behov for en anden form for alkoholbehandling. 

  Hos Dyscon er det vigtigt for os, at du får den alkoholbehandling, der passer til lige netop din situation. For at sikre dette, tester vi grundigt og spørger ind til dit problem, inden vi tilbyder dig en misbrugsbehandling skræddersyet til dig og dit behov. Der findes ikke en standardløsning, der passer til alle, når det kommer til alkohol- og misbrugsbehandling. Ring til os i dag og bestil tid til en gratis forsamtale og test, så vi kan hjælpe dig med at finde frem til den rette alkoholbehandling for dig eller én du holder af. Ring på 70 20 55 01.

  Misbrugsbehandling både til overforbrug og til alkoholafhængighed.

  Hos Dyscon Alkoholbehandlinger har vi flere former for behandling, uanset om du er alkoholafhængig eller bare drikker “lidt” for meget. Efter en indledende samtale og en grundig test af dit forbrug og behov for behandling, vil vi tilbyde dig en professionel behandling tilpasset din situation. 

  Har du udviklet alkoholafhængig eller alkoholisme, vil vi tilbyde dig en misbrugsbehandling, der fokuserer på det og som vil hjælpe dig med, at lære at leve et liv afholdende fra alkohol. 

  Det kan for eksempel være 6-dages modellen, Danmark mest effektive alkoholbehandling. 

  Du kan læse mere om 6-dages modellen lige her.

  Hvis du endnu ikke har udviklet alkoholafhængighed, men kæmper med et overforbrug af alkohol, vil vi i stedet tilbyde dig en behandling, hvor du vil lære redskaber til at nedsætte og kontrollere dit alkoholforbrug, så det forbliver på rette plads. Den behandling kalder vi “Lær at drikke med måde”.

  Hvordan vælger man den rigtige misbrugsbehandling?

  Det kan umiddelbart virke uoverskueligt at skulle finde den rette misbrugsbehandling til ens situation. Men det er så vigtigt, at du får den behandling der passer til dig, for at kunne opnå et godt og varigt resultat. 

  Vi har ovenfor nævnt to ting, som er vigtige at have i mente, når du skal vælge alkoholbehandling. 

  For det første er det vigtigt, at der er god kemi mellem dig og din behandler, og at du har tillid til den person, der skal stå for din behandling. 

  For det andet er det vigtigt at det behandlingssted du vælger, udfører grundige tests før du bliver placeret i en alkoholbehandling, så du er sikker på, at du får en behandling, der er skræddersyet og tilpasset dig – og ikke omvendt. 

  Derudover at det vigtigt, at tænke over dine egne forhold. Hvor længe har du realistisk set mulighed for at være væk fra din hverdag? Det vil sige væk fra familien, dit arbejde og andre sædvanlige aktiviteter.

  Desværre er der mange, der ender med ikke at kunne gennemføre deres misbrugsbehandling, fordi de i panik bare har valgt én, de tænker kunne være en god løsning, men som så viser sig at gå for meget udover parforhold, familieliv, arbejde osv. 

  Vi ved, at der er mange ender, man skal få til at gå op i hverdagen, og det kan være svært at tage store mængder af tid ud af sin hverdag. Hos Dyscon er vores misbrugsbehandlinger skræddersyet, så de passer til moderne, erhvervsaktive mennesker. 

  Nedenfor kan du læse mere om nogle af de behandlinger vil tilbyder.

  Forskellige misbrugsbehandlinger til forskellige alkoholproblematikker. 

  6-dages modellen

  Ambulant alkoholbehandling

  Online alkoholbehandling

  Lær at drikke med måde

  Har du nogle spørgsmål til misbrugsbehandling eller har du brug for rådgivning om valg af den rette behandling til dig selv eller én du holder af? Så ring til vores gratis rådgivningslinje på 70 20 55 01

  Her sidder vores højt uddannede behandlere klar til at svare på et hvilket som helst spørgsmål, du måtte have. 

  Alle vores behandlere er underlagt tavshedspligt og vi garanterer dig 100 % fortrolighed og diskretion, når du ringer.

  NB. Mange behandlingssteder blander klienter med forskellige misbrugsproblemer i større grupper. Det vil sige, at for eksempel en med et alkoholmisbrug kan ende i en gruppe med stofmisbrugere. Vi hører mange klienter sige, at det er en kæmpe udfordring, og mange vælger at skifte behandlingssted af den grund. Så det kan være en god idé, at spørge inden du påbegynder en misbrugsbehandling, om det er tilfældet hos det pågældende behandlingssted. 

  Hos Dyscon blander vi ikke klienter med forskellige typer af misbrug. Vi tilbyder altid individuelle enesamtaler, og ikke store grupper. Det mener vi, sikrer den bedste fortrolighed og giver de bedste resultater.

  Skal vi ringe dig op?

  Få hjælp nu – også hvis du er pårørende. Lad os ringe dig op til en uforpligtende samtale.

  Gratis og 100% fortrolig.